’t Meyhofke

Wij, Karolien, Kristien en Annelie zijn 3 zussen. Karolien en Kristien werken beiden in het psychiatrisch centrum Bethanië. Met de bloemenboerderij willen we ook graag patiënten betrekken, zowel bij de opstart als bij de werking. Graag richten we onze aandacht op de jongere psychotici omdat zij momenteel vaak uit de boot vallen. Opnieuw gaan werken is vaak te belastend en beangstigend.

’t Meyhofke is gegroeid vanuit een voormalig veeteeltbedrijf van onze ouders, dat wij willen ombouwen naar een bloemenboerderij op het kruispunt met zorg.

Waarom een bloemenboerderij? 

De vriend van Karolien heeft een hoveniersbedrijf en deze kennis van planten en bloemen kunnen we goed gebruiken. We kunnen eveneens materiaal en planten lenen. We hebben de ruimte van weilanden en schuur ter beschikking.

Het psychisch voordeel van werken met de handen in de aarde is niet te onderschatten, mensen worden letterlijk in contact gebracht met de natuur. Een zinvolle dagbesteding is ook voor de eigenwaarde van groot belang.

En last but not least de goesting om deze 3 troeven samen te brengen en er samen voor te gaan. Zowel het aanbieden van zorgbloemen als het werken met zorggasten geeft ons voldoening.

Zorgboeketten 

Zorg voor de natuur: graag willen we seizoensbloemen aanbieden en zo het ritme van de natuur volgen, op deze manier willen we de mensen bewust maken dat dit meer ecologisch is. Vaak worden snijbloemen in verre landen gekweekt en naar hier gevlogen of gekweekt in verwarmde serres, terwijl er veel mooie bloemen/takken/struiken zijn die hier buiten bloeien, als je maar goed kijkt. Zo willen we ook zoveel mogelijk aanbieden op verschillende tijdstippen in het jaar, dit is nog een zoektocht die we volop aan het bewandelen zijn.

Zorg voor onszelf en de anderen: door een kennis of jezelf een bloemetje te schenken zorg je voor elkaar, een boeketje in huis doet bij iedereen een glimlach verschijnen.

Zorg voor de zorggasten: nu voornamelijk psychotische patiënten, die wij een plek van rust en respect willen bieden, waar ze mogen zijn wie ze zijn. De zorggasten kunnen vertoeven op een gezonde “werkplek” en dit in een huiselijke sfeer.

Info 

Bij ’t Meyhofke kan iedereen vrij terecht voor een boeket bloemen recht van het veld. We zijn elke vrijdag en zaterdag geopend van 10u tot 12u vanaf het tulpenseizoen, april, tot einde bloemenenseizoen, oktober-november. Hiernaast kan je in de winter ook bij ons terecht voor een droogboeket, dit is nog beperkt dus best even mailen of er boeketten in voorraad zijn. Ook in de winter, als de takken de eerste tekenen van knoppen laten zien, bieden we deze aan zodat je de lente al iets vroeger in huis kan halen. Daarnaast hebben we ook een zelfplukweide, aan de straatkant, waar je zelf je boeket kan plukken op elk moment van de dag/van de week. We werken hier met een eerlijke kas.

We zijn te volgen op Facebook en Instagram, het Meyhofke.  Je kan ons via deze kanalen bereiken of via mail: [email protected]

Lokaal

’t Meyhofke

Menu