’t Meyhofke

Zorgboeketten op de zelfplukweide 

Wij, Karolien, Kristien en Annelie zijn 3 zussen. Karolien en Kristien werken beiden in het psychiatrisch centrum Bethanië. Met de zelfplukboerderij willen we ook graag patiënten betrekken, zowel bij de opstart als bij de werking. Graag richten we onze aandacht op de jongere psychotici omdat zij momenteel vaak uit de boot vallen. Opnieuw gaan werken is vaak te belastend en beangstigend

’t Meyhofke is gegroeid vanuit een voormalig veeteeltbedrijf van onze ouders, dat wij willen ombouwen naar een bloemenboerderij op het kruispunt met zorg.

We werken voornamelijk aan de hand van zelfpluk, neem je snoeischaar en een emmertje mee en laat je (ver)leiden door de bloemenpracht. Knip lange stelen en ga voor de bloemen en kleuren die voor u in het oog springen. 

Heb je graag eerst even wat hulp of bestel je liever een boeket dat kan uiteraard ook. Laat dan een bericht na op onze socials of mail ons. 

Het psychisch voordeel van werken met de handen in de aarde is niet te onderschatten, mensen worden letterlijk in contact gebracht met de natuur. Een zinvolle dagbesteding is ook voor de eigenwaarde van groot belang.

Zorg voor de natuur: graag willen we seizoensbloemen aanbieden en zo het ritme van de natuur volgen, op deze manier willen we de mensen bewust maken dat dit meer ecologisch is. In de zomer kan je bij ons terecht voor weelderige boeketten en in de winter zijn er vaak mooie bloesemtakken te plukken die je binnenshuis kan laten openbloeien.

Zorg voor onszelf en de anderen: door een kennis of jezelf een bloemetje te schenken zorg je voor elkaar, een boeketje in huis doet bij iedereen een glimlach verschijnen.

Zorg voor de zorggasten: nu voornamelijk psychotische patiënten, die wij een plek van rust en respect willen bieden, waar ze mogen zijn wie ze zijn. De zorggasten kunnen vertoeven op een gezonde “werkplek” en dit in een huiselijke sfeer.

Info 

Dé Brechtse zelfplukboerderij van zonsopgang tot zonsondergang.

Bij ’t Meyhofke kan iedereen terecht voor een boeket bloemen recht van het veld.

We zijn te volgen op Facebook en Instagram, het Meyhofke.  Je kan ons via deze kanalen bereiken of via mail: [email protected].

De richtprijs voor een gemend boeket is 0,50 euro per steel.

Korte keten

’t Meyhofke

Menu