Koesterijs

Koesterijs is een familiaal melkveebedrijf met 2 bedrijfslocaties te Essen-Horendonk waarbij oog is voor dierenwelzijn, duurzaamheid en innovatie. We zijn er van overtuigd dat het vandaag de dag belangrijk is om efficiënt voedsel te produceren door een stijgende bevolking en een dalende landbouwoppervlakte. Dit neemt echter niet weg dat wij niet werken aan een duurzaam verhaal. De koeien worden hier verwend met onder andere koeborstels, een automatische mestrobot, diepstrooiselboxen om zacht te kunnen liggen en gefilterd drinkwater. Daarnaast wordt er ook in verschillende groepen gewerkt om een ‘best-fit’ rantsoen te geven. Binnen dit rantsoen wordt er gewerkt met zoveel mogelijk eigen geteelde producten waaronder bijvoorbeeld winterrogge en wordt er (aangekochte) bierdraf en bietenpulp (bijproducten van de voedselindustrie) bijgevoederd. Zonnepanelen zorgen er voor dat er energiezuinig wordt gewerkt.

Zo trachten we ook ons steentje bij te dragen aan het sluiten van de kringloop met het oog op een goede opbrengst en een zuinig gebruik van grondstoffen en energie, maar ook op zo min mogelijk belasten van klimaat, milieu en natuur.

De geproduceerde melk wordt geleverd aan FrieslandCampina waarbij ook de bedrijfsgeest van dierenwelzijn, duurzaamheid en innovatie wordt doorgetrokken. Zo dienen wij jaarlijks ook een klimaatscan ‘klimrek’ in te vullen.

Met onze kleinschalige ijsproductie willen we de consument dichter bij de producent brengen en de mogelijkheid bieden om een kijkje achter de schermen te nemen bij zowel de boerderij als de ijsproductie. Daarnaast zetten we sterk in op de puurheid van onze producten, het verse fruit in ons ijs,… om van ons Koesterijs een echt kwaliteitsproduct te maken. We zijn er van overtuigd dat onze koeien onze sterren zijn om het ijs te produceren en die willen we dan ook op elke mogelijke manier verzorgen. Kom gerust een kijkje nemen!

Welkom op zaterdag van 10u tot 13u of op afspraak!

Korte keten

Koesterijs

Adres
Silvesterlaan 8 2910 Essen

Telefoonnummer
0032 474 49 91 14

E-mailadres
[email protected]

Website
http://www.koesterijs.be

Zaterdag geopend vanaf 10:00
Bekijk de openingsuren

maandag:gesloten
dinsdag:gesloten
woensdag:gesloten
donderdag:gesloten
vrijdag:gesloten
zaterdag:10:00 - 13:00
zondag:gesloten
Menu