De Groene boerderij

De Groene Boerderij is een biologisch landbouwbedrijf dat biologische varkens kweekt en vlees , zowel eigen gekweekt varkensvlees als rundsvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kippenvlees, enz. van andere bioboerderijen, rechtstreeks aan de consument verkoopt.

Na een lange speurtocht naar een verantwoorde landbouwmethode hebben wij in 2002 de stap naar de biologische landbouw gezet. In april 2003 erkende en certificeerde het controleorganisme BLIK (tegenwoordig TUV Nord Integra) De Groene Boerderij als biologisch bedrijf. In de loop van de jaren steeg de vraag naar biologisch vlees en is deze activiteit dan ook sterk uitgebreid. Ook in de gastronomie vindt ons vlees stilaan maar zeker zijn weg. Zowel hobbykoks als topkoks waarderen ons vlees om zijn zuiverheid, malsheid en authentieke smaak.

Al voor de omschakeling naar biologische landbouw zochten we naar een eerlijke landbouwmethode waarin respect voor natuur, dier en mens centraal staat. Onze stallen zijn aangepast aan de noden van onze dieren. Al onze varkens beschikken over een ingestrooide binnenruimte, een buitenruimte, ruwvoer en hebben een kans om te wroeten. Zoals op elk biologisch landbouwbedrijf werken wij zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Voederbesparende of preventieve antibiotica zijn eveneens taboe.

Het gekweekte vlees wordt rechtstreeks aan de consument verkocht en is de beste garantie voor eerlijk, gezond en smakelijk vlees. Om deze rechtstreekse verkoop zelf te kunnen realiseren, en zo de controle te hebben over het gehele verwerkingsproces, heb ik de opleiding slager, spekslager gevolgd, en met succes volbracht. Door te kiezen voor specifieke varkensrassen, en lijnen binnen deze rassen, hebben wij een “eigen varken” ontwikkeld dat uitmunt in malsheid, sappigheid en smakelijkheid. Samen met een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering heeft dit geleid tot een zeer gezond en sterk varken. In de loop van de jaren is op vraag van de klanten ons assortiment uitgebreid met rund-, kip-, kalkoen-, kalfs-, lamsvlees en meerdere soorten fijne vleeswaren.

Alles vanzelfsprekend gecertificeerd biologisch, rechtstreeks van eigen boerderij, of zo veel mogelijk van andere biologische boerderijen. Met enige fierheid kunnen wij dan ook zeggen dat wij naast een gecertificeerd biologisch landbouwbedrijf, ook gecertificeerd zijn als biologische slager.

Op onze boerderij hebben wij geen klassieke slagerswinkel, maar kunnen wel op maandagnamiddag, woensdagnamiddag, donderdagnamiddag, vrijdagvoormiddag en zaterdagnamiddag bestellingen afgehaald worden. Bestellen kan via onze site waar zowel product, afhaalpunt als afhaaldatum gekozen kan worden. Alle bestelde producten zijn vacuümverpakt en voorzien van de nodige etiketten. Zo kan alles goed bewaard en/of ingevroren worden.

Wij hebben nog enkele plaatsen o.a. in Brasschaat, Kalmthout, Schilde en Antwerpen waar vlees van ons kan afgehaald worden. Ook deze plaatsen en afhaaldagen zijn terug te vinden via onze website.
Op vrijdagnamiddag (13.00 u tot 18.00) en zaterdagvoormiddag (08.30 u tot 13.00 u) zijn wij met heel ons assortiment aanwezig in De Dobbelhoeve in Schilde. Op deze dagen kunnen de klanten kiezen uit onze verstoog en snijden wij de biefstukken, koteletten, entrecote’s enz. op maat voor U af.
Op dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag is in deze winkel voorverpakt vlees van ons te koop. Ook via de buurderijen (zie www.boerenenburen.be) van Merksem Antwerpen zuid (vinkenhof) kan men ons vlees bestellen. Dit wordt wekelijk geleverd.

Biologisch, Duurzaam, Korte keten
Menu