Bakkerij Van Thillo

Hier hangt passie voor het maken van PUUR desembrood in de lucht! Bloem, water en zout: meer wordt er niet gebruikt, want toevoegingen zal je bij PUUR nooit vinden. Elke dag staan Eric en Jenthe klaar voor een nieuwe uitdaging. Ze blijven vernieuwen en experimenteren, maar vooral ook communiceren, want de klant overtuigen van de meerwaarde van je product blijft cruciaal!

BAKKERIJ VAN THILLO, EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF
“Mijn ouders startten zo’n 29 jaar geleden met de bakkerij”, vertelt Jenthe Van Thillo. “Ik ben als het ware opgegroeid in deze bakkerij, dus de liefde voor het vak zat er al van kleins af aan in. Niemand keek dan ook raar op, dat ik voor een bakkersopleiding ging.”

ONTSTAAN VAN PUUR DESEM, ONS DESEMVERHAAL
“Van Thillo staat eigenlijk voor het klassieke broodverhaal met een mooi assortiment brood, koeken en fijn gebak. We zagen dat er vraag was naar desembrood. Mijn vader was daar al jaren door geïntrigeerd, dus is hij zich steeds meer en meer gaan verdiepen in deze materie. Hij heeft dan ook de nodige opleidingen en cursussen gevolgd want desembrood is geen routinewerk! Uiteraard blijven wij nog steeds ons dagdagelijks traditioneel brood verkopen, maar er komt nu gewoon een afdeling bij. De desemafdeling PUUR DESEM. Al onze desemproducten zullen de naam PUUR DESEM dragen.”

BLOEM, WATER, ZOUT
“Al deze PUUR DESEM broden zijn gemaakt zonder toevoegingen. Hier worden geen bereidingsmiddelen gebruikt zoals broodverbeteraars. We werken met bloem, water en zeezout, en that’s it! Meer komt er niet aan te pas! Met eerlijke ingrediënten werken is voor ons quasi even belangrijk als het desemverhaal. Desembrood maken is één ding, dat doen zonder toevoegingen is nog een andere zaak, want toevoegingen zorgen wel voor een makkelijkere werking. Je moet er iets voor overhebben, want het is een heel plakkerig deeg. Als je het net vasthebt, zou je denken dat je er geen brood mee kan maken, maar het vergt gewoon wat inzet. Ons brood wordt gemaakt met desem, veel tijd en vooral veel liefde.”

Lokaal

Bakkerij Van Thillo

Adres
Nieuwstraat 56, Essen, België

Telefoonnummer
03 677 06 37

E-mailadres
[email protected]

Website
http://www.bakkerijvanthillo.be

Morgen geopend vanaf 06:30
Bekijk de openingsuren

maandag:06:30 - 18:00
dinsdag:06:30 - 18:00
woensdag:gesloten
donderdag:06:30 - 18:00
vrijdag:06:30 - 18:00
zaterdag:06:30 - 17:00
zondag:06:30 - 15:00
Menu