Essen | ’t Park Zomert | 6 en 7 juli

Met ’t Park Zomert, een zomers, duurzaam én gratis familiefestival, steken we de viering van de Vlaamse feestdag in een aanstekelijk jasje!

Zaterdag 6 juli:

We openen ‘t Park Zomert met het kinderdorp, een fijne plek op het Heuvelplein vol met knutsel- & frutselstandjes en een rol- & bolplein.
Vanaf 16.00 uur zijn er ook in het park van GC de Oude Pastorij (Essendonk 3 – 2910 Essen) leuke workshops te beleven. Op het podium in ‘t park gaan we om 17.30 uur helemaal uit ons dak op Vlaamse en Nederlandstalige klassiekers. Het jonge geweld van de populaire Ketnetreeks #LikeMe krijgt verschillende generaties aan het dansen!

Nu de benen helemaal los zijn, neemt de coverband Pop*Fun het over. De bandleden uit Essen en Kalmthout houden het amusementspeil hoog!
Het bonte gezelschap L’Chaim laat de temperatuur stijgen door balkan & klezmer tussen het publiek te spelen.
We sluiten af met een ode aan Neil Young. Al vijftig jaar lang houdt deze klepper zich staande met songs die een tweede leven krijgen in de bezielende handen van Guy Swinnen, Douglas Firs, Patrick Riguelle, Piet De Pessemier, Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.

Zondag 7 juli:

Wie wil er nu niet picknicken in het park (Essendonk 3 – 2910 Essen)? Wij kiezen speciaal voor jou lekkernijen waar een duurzaam of eerlijk label aan hangt.
Schrijf je voor 1 juli in voor de picknick. Een ticket kost 10,00 euro (-6 jaar 5,00 euro) en koop je via www.essen.be/kobie.
Vanaf 13.00 uur kan je op ontdekking in het werelddorp. Dat staat garant voor zuiderse optredens, toffe doeactiviteiten en niet te vergeten (h)eerlijke hapjes en drankjes met een vakantiesmaakje.

De mannen van Gregor Terror & The Calypso Gigolo’s zetten een fijne muzikale toets neer. Hun authentieke calypsomuziek is doorspekt met Caribische ritmes, swing, ska en latin uit de fifties en sixties. Energieke vibes krijg je zeker van Makasi, een slagwerkgroep die de traditionele trommel als hoofdinstrument gebruikt. Het Regenboogkoor laat graag een positief geluid horen tegen verzuring en polarisatie.