Open tuindagen 3 juni

Brecht — In heel Vlaanderen zetten tuiniers en samentuinen hun tuin open voor het publiek. In Brecht kan je dit jaar tijdens de open tuindagen 7 zeer diverse tuinen bezoeken:

  • Biologische nuts- en kringlooptuin, Mudaeusstraat 6: een tuin met een grote variatie aan groenten, keukenkruiden en kleinfruit. Een tuin met tal van voorbeelden om zelf al je plantaardig materiaal te verwerken. Voor de 10de verjaardag werden een 100-tal infofiches met tips opgemaakt aan de hand waarvan je zelf je eigen rondleiding in de tuin kan samenstellen.
  • Lessiusstraat 49: bovenop een ondergrondse garage werd met een teeltlaag van 20 cm een tuintje aangelegd met groentenbakken, vaste planten, klimplanten en een gazonnetje.
  • Stravinskylaan 5: een tuin met voornamelijk vaste planten die weinig onderhoud vragen en vele insecten aantrekken.
  • Veenlaan 6: een tuin met verschillende leuke hoekjes met centraal een grote ecologische zwemvijver. Het terras is aangekleed met potten, klimplanten en een collectie bonzaiboompjes van allerlei inheemse soorten.
  • Hogebaan 13 en 13A: 2 tuinen met voornamelijk vaste inheemse planten aangepast aan de omgeving en bodemsoort, aangevuld met een stukje gazon. De tuinen tonen hoe je op een nieuw perceel veel ecologische accenten kan leggen met al snel een zeer mooi resultaat dat niet duur hoeft te zijn.
  • Vorsenkwaak 5: een erg schaduwrijke onderhoudsvriendelijke siertuin op een arme zandgrond met een groot deel van het jaar planten in bloei. Bijna al het plantaardige materiaal uit de tuin wordt in de tuin verwerkt. In een klein stukje van de tuin kan de natuur iets vrijer zijn gang gaan, zonder te verwilderen. De kleine vijver trekt dan weer heel wat waterleven aan.

Zondag 3 juni
Uur: van 10:00 u tot 18:00 u.
Prijs: gratis

Brecht vervangt openbare verlichting door LED