Behaag… natuurlijk!

Kalmthout — Hagen, houtkanten en bomenrijen vormen in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen voor kleine dieren tussen de overgebleven groengebieden. Hoe meer mensen hagen en houtkanten aanplanten, hoe groter de waarde van het landschap voor plant en dier, maar ook voor wandelaars.

De gemeente Kalmthout organiseert voor de zesde maal een ‘Behaag… Natuurlijk’-actie. Doel is om tuinen en erven te voorzien van streekeigen planten. De milieudienst biedt in samenwerking met Natuurpunt een ruime keuze aan hagen. Daarnaast zijn er ook bomen, houtkanten en kleinere bosjes te verkrijgen. Je vindt de folder met het volledige aanbod, de plantbeschrijvingen en enkele onderhoudstips in de bibliotheek, op het gemeentehuis en op www.kalmthout.be/behaagnatuurlijk.

Vanaf begin september tot 27 oktober 2017 kan je tegen voordelige prijzen streekeigen haagplanten bestellen. De milieudienst heeft een selectie gemaakt van twaalf pakketten. Bij een bestelling van meer dan 10 euro (en zolang de voorraad strekt) krijg je gratis compost die je kan gebruiken bij de aanplanting. Wil je daarvan gebruik maken? Duid het aan op het bestelformulier.

Bestellen is eenvoudig: duid je keuze aan op het bestelformulier. Dat vind je op www.kalmthout.be/behaagnatuurlijk of bij de milieudienst in het gemeentehuis. Breng het formulier én het totaalbedrag van je bestelling uiterlijk op vrijdag 27 oktober binnen bij de milieudienst. Je kan je bestelling afhalen op zaterdag 25 november tussen 10 en 12 uur in de gemeentelijke werkplaats, Galgenheiken 9 in de KMO-zone Bosduin.

INFO
duurzaamheid@kalmthout.be
03 620 22 64