Behaag… natuurlijk!

Kalmthout — Hagen, houtkanten en bomenrijen vormen in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen voor kleine dieren tussen de overgebleven groengebieden. Hoe meer mensen hagen en houtkanten aanplanten, hoe groter de waarde van het landschap voor plant en dier, maar ook voor wandelaars.

De gemeente Kalmthout organiseert voor de elfde maal een ‘Behaag… Natuurlijk’-actie. Doel is om tuinen en erven te voorzien van streekeigen planten. De milieudienst biedt in samenwerking met Natuurpunt een ruime keuze aan hagen. Daarnaast zijn er ook fruitbomen, knotwilgen en kleinere bosjes te verkrijgen. Je vindt de folder met het volledige aanbod, de plantbeschrijvingen en enkele onderhoudstips in de bibliotheek, op het gemeentehuis en op www.kalmthout.be/behaag-natuurlijk.

Vanaf begin september tot 28 oktober 2021 kan je tegen voordelige prijzen streekeigen haagplanten bestellen.  Bij een bestelling van meer dan 10 euro (en zolang de voorraad strekt) krijg je gratis compost die je kan gebruiken bij de aanplanting. Wil je daarvan gebruik maken? Duid het aan op het bestelformulier.

Bestellen is eenvoudig: duid je keuze aan op het bestelformulier. Dat vind je op www.kalmthout.be/behaag-natuurlijk of bij de milieudienst in het gemeentehuis. Breng het formulier én het totaalbedrag van je bestelling uiterlijk op donderdag 28 oktober binnen bij de milieudienst. Je kan je bestelling afhalen op zaterdag 27 november tussen 10 en 12 uur in de gemeentelijke werkplaats, Galgenheiken 9 in de KMO-zone Bosduin.

INFO
[email protected]
03 620 22 64

Menu